河南成人高考网

【河南专升本】成人高考英语精讲讲义28

河南成人高考网www.hncrgk.com.cn 发布时间: 2018年05月26日

 

四、真题讲解

2008年成人高等学校专升本招生全国统考试题

Ⅲ. Cloze (30 points)

Directions: For each blank in the following passage, there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

The first snowboards were made in the 1960s. However, it was in the late 70s that they became more   21    throughout the 80s, more and more people began taking up the sport, even though snowboards were not allowed on most ski hills.   22   its earlier problems, snowboarding is now the world's   23   growing winter sport and most resorts (度假地) welcome snowboards.

 

In 1963, a Grade 8 student named Tom Sims   24  a ski-board for a school project in New Jersey. Then, in 1966, a man named Sherman Poppen   25   two skis together for his kids on Christmas day. He called his invention "the Snurfer," which   26   the words "snow" and "surf.” In 1969, Jake Burton Carpenter received a    27   for Christmas. He soon began designing boards, and today "Burton" is a popular   28   of snowboard.

By the 1980s, snowboarding had become very popular.   29   , most ski resorts did not allow snowboarding because they thought it was too    30   . Since many snowboarders were young, many older skiers did not want them on the ski hills. The snowboarders had to go to the backcountry,   31  patrolled(有巡逻的)resorts.

Rejection at the resorts did not   32   snowboarding from growing in popularity. Eventually, the owners of ski resorts changed their views. They   33   that they could make more money by allowing snowboarding. One by one, the resorts   34  to welcome snowboards. Today, many resorts even set   35  special areas where snowboarders can practice their creative tricks.

21. A. spreading

B. popular

C. ordinary

D. interesting

答案:B

解析:上下文逻辑关系,听讲座录音

22. A. Besides

B. Instead of

C. Despite

D. Because of

答案:C

解析:上下文转折关系,听讲座录音

23. A. fastest

B. best

C. most slowly

D. most efficiently

答案:A

解析:上下文逻辑关系,听讲座录音

24. A. discovered

B. found

C. planned

D. designed

答案:D

解析:上下文逻辑关系,听讲座录音

25. A. bought

B. made 

C. attached

D. mended

答案:C

解析:上下文逻辑关系,听讲座录音

26. A. combines

B. mixes 

C. unites

D. associates

答案:A

解析:上下文逻辑关系,听讲座录音

27. A. tool

B. snurfer

C. board

D. ski

答案:B

解析:上下文逻辑关系,听讲座录音

28. A. brand

B. game

C. resort

D. person

答案:A

解析:上下文逻辑关系,听讲座录音

29. A. Therefore

B. Furthermore

C. Meanwhile

D. However

答案:D

解析:上下文转折关系,听讲座录音

30.A. showy 

B. dangerous

C. exciting

D. harmful

答案:B

解析:上下文逻辑关系,听讲座录音

31.A. nearby

B. across 

C. away